De persconferentie van 15 februari gaat hopelijk de geschiedenis in als belangrijk moment van het einde van de coronacrisis. De komende weken wordt er stapsgewijs verder versoepeld. Dat betekent dat we vanaf 25 februari weer terug zijn bij de situatie zoals die was voor maart 2020, vóór corona. Hiermee vervallen voor de buurtcentra dus per 25 februari alle maatregelen. De activiteiten worden weer opgepakt zonder rekening te hoeven houden met beperkende maatregelen.

Iedereen is anders

We vragen u echter wel rekening te houden met elkaar. De verplichte maatregelen vervallen, maar we willen onze bezoekers de ruimte geven daar op hun eigen manier mee om te gaan. Mondkapje en afstand houden hoeven niet meer, maar mogen wel. Zo kan iedereen op zijn/ haar eigen manier wennen aan het ‘oude normaal’. Met als belangrijkste doel: deel te (blijven) nemen aan activiteiten.

Gratis zelftesten en mondmaskers

Zoals aangegeven in de persconferentie; zelftesten blijven een belangrijk middel om verspreiding van het virus te voorkomen. Er zijn nu gratis corona zelftests en mondmaskers beschikbaar voor Utrechters die dit zelf niet kunnen betalen. De kosten voor de bescherming tegen het coronavirus kunnen hoog oplopen. Daarom worden deze producten door de Gemeente Utrecht gratis aangeboden aan Utrechters die niet de financiële middelen hebben deze aan te schaffen. U kunt deze producten ophalen bij buurtcentra, op het moment dat er een medewerker of vrijwilliger van DOCK aanwezig is. Wilt u dit ook doorgeven aan de deelnemers van uw activiteit?

Houdt de berichtgeving in de gaten het kan zo maar weer veranderen.

Heeft u klachten laat u testen (info bij de GGD Utrecht) en blijf thuis. 

Mocht U in deze tijden toch vragen of steun nodig hebben klik dan hier, /DOCK en covid19